Selecciona grup taxonòmic

Selecciona un parc o una platja

Selecciona un període de dates Màxim 365 dies

Com funciona?

El Visor de Fauna de l'AMB mostra, en temps real, les observacions faunístiques realitzades als parc i platges de l'AMB a través d'ornitho.cat i ocellsdelsjardins.cat, dos projectes de ciència ciutadana de l'Institut Català d'Ornitologia.
Per veure què s'ha observat en cada espai només cal seleccionar un grup taxonòmic (ocells, ratpenats, papallones, mamífers, amfibis, rèptils o odonats) i el parc o platja que es vulgui explorar. Tot seguit cal clicar a la icona d'actualitzar i el visor mostrarà el llistat d'espècies observades a l'espai i els seus voltants així com la localització de les diferents observacions.
En el cas dels ocells, si es clica al símbol d'informació que hi ha al costat del dibuix o el nom de cada espècie s'obrirà una finestra emergent nova amb informació genèrica sobre l'espècie extreta del Servidor d'Informació Ornitologica de Catalunya (SIOC).
Si només es volen veure les observacions d'una determinada espècie, tot el que s'ha de fer és clicar sobre el seu nom o dibuix i les dades es filtraran segons correspongui.
Si es clica a qualsevol de les icones de localització de les observacions del mapa s'obrirà una finestra emergent amb un llistat de totes les observacions fetes en aquest indret en concret i ordenades per data (de més noves a més antigues).
Si les observacions s'han filtrat a nivell d'espècie, aquest llistat també apareixerà filtrat i només mostrarà les observacions de l'espècie seleccionada.

Participa!

Gràcies a la col·laboració desinteressada de centenars de persones, cada dia s'entren, de mitjana, més de 1500 observacions faunístiques a ornitho.cat i ocellsdelsjardins.cat. Si encara no ho fas, anima’t tu també a entrar-hi les teves dades! És ben fàcil. Ho pots fer a través de les seus respectius portals web o mitjançant l'app Naturalist.

Una altra manera d’introduir-se en el món de l’observació de la biodiversitat és participar en alguna de les activitats que organitza l'AMB conjuntament amb els ajuntaments i altres entitats. Fes una ullada a l’agenda d’activitats que es fan tant en parcs com en platges.

Activitats als
parcs de l'AMB
Activitats a les
platges de l'AMB